Päivä 9 – Vain mäkimies voi tietää sen

Herättiin huonosti nukutun yön jälkeen kohtalaiselle aamiaiselle. Ei ollut mitään muuta lämmintä tarjolla kuin keitettyjä kananmunia, joista ei saanut kuorta irti kuin 143 659 palasena. Miten voi kananmunan edes keittää niin ettei kuori lähde enää irti?

Seuraavan yöpaikan varaamisen jälkeen laitettiin navigaattorin (joka edelleen kiukututtaa jatkuvasti hitaudellaan ja paskuudellaan) osoitteeksi MC Lillehammer! Siellä on pidetty talvi-Olympialaiset vuonna 1994, ja edelleen se tuntuu olevan paikan ylpeydenaiheena. Lillehammerin keskusta oli jyrkkämäkinen ja tasa-arvoinen risteyksiltään, mikä jännitti amatöörikuski Annikaa. Kiivettiin toki mäelle katsomaan legendaarista mäkihyppytornia, mutta siellä oli ihan älyttömästi muita turisteja ja maksullinen parkkipaikka, joten hyppimään ei ite lähdetty (käytiin palauttamassa Budget Sporttiin Annikan sukset ja hyppypuku).

Koska ollaan kotimatkalla, koitettiin valita seuraava yöpaikka sillä lailla, että sieltä jaksaa ajella yhtä soittoa (päiväunivarauksella) kotia asti. Ruotsin puolella ei aiota tälläkään kerralla pysähdellä ihmisten ilmoilla ellei oo ihan pakko. Reittiä ei oo vielä lyöty lukkoon, mutta eiköhän sitä ajella vielä Norjan puolella sen verran ku on järkevästi mahdollista.

Ajeltiin suurin osa päivästä motaria, mikä oli tylsä mutta käytännöllinen ratkaisu. Toki valittiin pikkupätkä vaihtoehtoista reittiä, joka meni hienosti ison tunturin päältä Rondanen kansallispuiston viereltä. Taas löytyi uudella lailla hienoa maisemaa, ja vuorien näkemättömyydestä johtuneet vieroitusoireet siirtyi taas hetkeksi.

Tämä yö ollaan siis Trondheimin lentokentän liepeillä, samassa hotellissa ja samassa huoneessa kuin tasan viikko sitten! Sääkin on melko lailla sama kuin aiemmallakin kerralla. Tänään on ollu tosi nätti päivä, mutta nyt sataa. Sataispa huomennakin, niin ei niin paljoa harmittais lähteä pois täältä. Miksi reissussa aika menee aina niin nopiasti ja kotimatkat hitaasti?

Käytiin vielä illalliseksi hakemassa Pizzabakarenista (paikallinen Kotipizza) pitsaa. Ihan hyvän makuiset pitsat oli (aika paksu ja ilmava pohja, ei ihan pannupitsameininkiä mut kuitenki) ja hintaa kahdelle medium pitsalle tuli 300NOK (eli n. 30e). Ihan voi siis suositella, mieluummin noita söi ku nälkää näki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *