Matkat varattu!

No niin! Olemme jo pitemmän aikaa miettineet vähän eeppisempää reissua näiden Lappien ja eteläisten (ja läntisten) naapurimaiden lisäksi. Kesällä päätimme, että Ameriikan road trip on se mitä me halutaan oikeasti toteuttaa. Nyt on otettu ensimmäiset askeleet kohti Trumpin valtakuntaa! Kesäkuun tokalla viikolla tämä huikea seikkailu saa luvan alkaa!

Reissuun lähtee 4 matkailijaa, joista reissun kapteeni ja itsenimittämä Folke West on käynyt Land of Free:ssä pari kertaa. Muilla matkaajilla ei ole kokemusta kuin New Yorkista, paitsi Annikalla, joka ei ole aiemmin käynyt Isossa Omenassa(kaan). Matka kestää kuukauden, josta tien päällä on tarkoitus olla noin kaksi ja puoli viikkoa. Tuossa ajassa ajellaan San Franciscosta Los Angelesin, Las Vegasin, Denverin, Chicagon, Detroitin ja Niagaran putouksien kautta New Yorkiin (ks. kuva reitistä ylhäällä(Kuvasta puuttuu Death Valley, joka toki käydään tsekkaamassa)). Muutokset reitissä ovat mahdollisia, koska seikkailussa tuskin yllätyksiltäkään tullaan välttymään.

Päätimme jo kesällä, että lentoliput varataan hyvissä ajoin, että saamme ne mahdollisimman kustannustehokkaasti. Nooh, eilen aloimme lippuja kunnolla tsekkaamaan ja heti nasahti aika hyvä tarjous. 481 euroa per pläsi Helsinki – San Francisco ja New York – Helsinki välille. Ei yhtään paha. Normaalisti lentojen hinnat tälle reitillä pyörivät 600 eurosta ylöspäin. Välilaskuilta ei tietenkään tämmösillä matkoilla vältytä, joten molemmilla matkoilla käydään Berliinissä vaihtamassa konetta. Matka varattiin Flightfinder.fi:stä, joka ei ollut ennestään meille tuttu palvelu. Asiakaspalvelu pelasi heillä vallan mainiosti. Matkatavaroista kysyttäessä vastaus kilahti sähköpostiin alle puolessa tunnissa. Ei siis muuta kuin luottavaisin mielin Air Berlinin huojuville siiville!

Nyt alkaa sitten majapaikkojen (San Franciscon ja New Yorkin osalta) etsiminen ja autovuokraamon etsiminen. Todennäköisesti mökit molempiin kyliin varataan AirBnb:n kautta, mutta katsotaan jos löytyy joku megahyvä tarjous jostain hotellista. Muita muistettavia asioita on vielä kansainvälisten ajokorttien hankkiminen, ja tietysti matkavakuutuksien vertailu. ESTA:t on jo hankittu!

Jos ei Trump jo sitä tehnyt: We will make America great again!

Loppuun vielä Reissaajaprofiilit:

Kari : Itse oppinut Folke West ja Ameriikan reissaamisen old timer
Annika : Hä? Mikä maa? Täh? Ketkä mennee? Minne? Ai millon?
Herra X : ???
Rouva X : !??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *