Kulkuvälineitä (Day 16)

Phoenixissa saatiin hotellilla syötyä amerikkalaisen mittapuun mukaan kohtalaisen hyvä aamupala. Hotellien lämpimät aamupalat on huonoja siihen verrattuna mihin on suomessa tottunut. Kyllä sillä nälkä lähtee, mutta aika tylsäksi ne käy.

Aamupalan jälkeen auton nokka suunnattiin kohti Tucsonia, jossa oli tarkoitus käydä ensin Pima air & space museossa. Museo sijaitsee Davis-Monthan Air Force Basen vieressä, joka on maailman suurin lentokoneiden hautausmaa. Lentokoneiden hautuumaalle emme tällä kertaa päässeet käymään, koska sinne pääsee vierailemaan ainoastaan opastetuilla kiertoajeluilla arkipäivinä. Piman museossa riitti kuitenkin nähtävää. Alueella on kokoa 32 hehtaaria ja siellä on yli 300 lentovekotinta ja kaikenlaista muutakin ilmailuun liittyvää.

Juuri kun olimme saaneet kierroksen tehtyä Pimassa, alkoi satamaan vettä. Pientä myrskyä alkoi pukkaamaan vaan ei mitään sen ihmeellisempää, etteikö sitä olisi suomen syksyssä koettu :) Nämä pikku tuulenpuuskat johtuvat tuolla vähän matkan päässä myllertävästä Carlotta hurrikaanista. Jani ehtikin jo toivoa hurrikaaneja meidänkin reitille vaan onneksi niitä ei ainakaan vielä ole näkynyt. Olemme kuitenkin nähneet pieniä pyörremyrskyjä aavoilla alueilla, mutta nekin on pysynyt sen verran etäällä ettei olla kunnon kuvaa edes saatu.

Vesisateen saattelemana saavuimme O.K. Corral nimiseen lännenkaupunkiin Tombstonessa. Kaupunki on säilytetty vanhana länkkäri kaupunkina ja siellä on nykyään esityksiä, näyttelijöitä yms. tunnelmaa luomassa. Kyseisellä paikalla on taisteltu kuuluisin pyssytappellu vuonna 1881. Kähinässä oli mukana pahiksien puolella Billy Clanton, Tom ja Frank McLaury ja heitä vastassa Virgil Earp, Morgan Earp, Wyatt Earp ja Doc Holliday. Emme nähneet tapahtumien uudelleen esitystä koska saavuimme paikalle hitusen myöhään ja esitykset oli ohi. Länkkäri kaupunki oli ihan hieno paikka ja mukavasti olivat saaneet sinne fiilistä aikaiseksi.

Kello alkoi olla jo aika paljon ja oli aika syödä jotain ja etsiä majapaikkaa illaksi. Kävimme syömässä kanaa Chester’s Chickenissä (ihan ok taas, himpsun parempi ku KFC:n vastaava) ja jatkoimme matkaa itään päin kohteena Roswell. Emme nyt ihan sinne asti kerenneet vaan jäimme yöksi Demingiin Days Inn hotelliin ($52 + verot).

Seuraavaksi bongaamaan ufoja -> Roswell

4 thoughts on “Kulkuvälineitä (Day 16)”

  1. Oo, lentohärveleitä! Tiiän yhen Kekkosen joka varmaan haluaa nähdä tosta paikasta otettuja kuvia enemmänkin…

    Teän pittää sitte järjestää Citariin kuvien esittely -ilta. Ihan vaan että saatas olla vielä vähän enemmän kateellisia.

    P.s. Tuokaa mulle Twizzlereitä. Kirsikan makusia. Jookopliis? ;)

    1. Pitää yrittää muistaa tuoda. Jani on niitä jo pari pussia syönytkin :)

  2. Jani: ” joo, toi Blackbird oli hieno nähdä livenä. Pitihän sitä näihin klassikoihin ihan koskeakin. :) B-52 pommittajat olivat kans varsin näyttävä näky. Harmittavasti vain tuo ukkosmyrksy painoi päälle niin piti alue kulkea turhankin nopeasti läpi.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *