Harlem (Day 28)

Herättiin aamulla aikaisin, koska keskipäivällä oli tiedossa auton palautus. Matkaa ei kyllä ollut motellilta JFK:lle autovuokraamoon kuin reilu 100 km, mutta on sitä tällä reissulla ennenkin eksytty. Matkalla pysähdyimme Dunkin Donutsiin aamupalalle ja kyllähän sieltä sellainen irtosi. Perus leipäset tuli syötyä ja niiden päälle donitsit. Donitsit maistuivat..ihan donitseilta, eivät olleet siis mitenkään ihmeellisiä.

Reissun aikana hyvin palvellut auto saatiin palautettua eikä matkalla maalipintaan ilmestyneet pienet naarmut eivät tuntuneet haittaavan. Kummastelivat vaan meidän kilometrimäärää. Autovuokraamon heppu oli ostanut 2011 auton eikä se ollut vieläkään ajanut sillä niin paljon kuin me ajettiin nyt kolmen viikon aikana. Soittivat meille taksin sinne autovuokraamolle. Aamulla katsoimme netistä, että hinnan tulisi olla $45 + tippi, mutta hinta olikin loppujen lopuksi $80 tipit mukaan laskettuna. No vika taisi meissä kun ei varmistettu minkä firman taksi sieltä meille tilataan.

Loppureissun majailemme täällä Harlemin itäpuolella. Seutu on mukavan eläväistä ja liikkeitä löytyy joka lähtöön. Turvallisen vaikkakaan ei kovin siistin oloista aluetta. Kämppä on hintaansa nähden (79 euroa per yö), todella hyvä. Täältä löytyy keittiö, ilmastointi ja oikeastaan kaikki mitä nyt normaali kodista löytyy. On jopa oma takapiha ja siellä grilli! :D Kun olimme saaneet asetuttua taloksi niin otimme pienet ”power napit” eli papit kuten paikalliset tirsoja tuntuvat kutsuvan. Kävimme sitten tutustumassa naapurustoon ja ostimme lähikaupasta aineksia seuraavan päivän aamupalaan asti.

Loppupäivän suunnitelmissa oli käydä ajelemassa lautalla Staten Islandille. Lautta ei maksa mitään ja se menee ihan vapauden patsaan vierestä. Siellä se patsas pönötti. Ei ollut vuoden aikana lähtenyt mihinkään. Otimme parit valokuvat patsaasta ja paluumatkalla manhattanin etelä-kärjestä, jossa on nipussa korkeita pilvenpiirtäjiä. Ajelimme sitten Chinatownin kautta keskelle manhattania ja tarkoitus oli käydä B&H-elektroniikkaliikkeessä, mutta kello oli niin paljon, että liike oli mennyt kiinni. No Kari ja Pasi pääsivät käymään viime vuonna vakikuppilaksi muodostuneessa Twins-pubissa olusilla :D

Ei oltu päivällä syöty ihan hirveenä ja nälkä rupesi vaivaamaan kaikkia. Ei siinä saatu kehitettyä kuitenkaan oikein mitään muuta aikaiseksi niin tultiin kämpille syömään meidän aamupalaksi ostetut leivät. Sandwich Beeffiä, pekonia ja juustoja väliin. Kyllä siitä hyvää tuli :D

Seuraavaksi sitten ostamaan aamupalaa varten tarvikkeita…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *