Autoilua (Day 25)

Kävimme aamupalalla Bojangels’ nimisessä paikassa. Eipä ollut taas kehumista ja paikasta jäi huono maku suuhun. Kuppi kahvia (kylmää) siihen päälle ja auton rattiin.

Tämä päivä meni käytännössä pelkästään autolla ajaessa ja maisemia katsellessa. Maileja kertyi mittariin reilut 400 kappaletta. Muutama pysähdys tehtiin, mutta ei mitään sen ihmeempää. Kävimme ostelemassa vähän ilotulitteita josko ehditätäisiin jossain vaiheessa niitä räjäyttelemään. Ilotulitteita saa ampua joissain osavaltioissa milloin haluaa kunhan ampuu omilla mailla. Eli just soppeli homma meille :) Katellaan josko sopiva paikka löydetään missä täräytetään 30 dollaria taivaalle.

Kun tämä päivä meni ajellessa, niin voishan tuota vähän kertoa minkälainen liikennekulttuuri täällä on. Ihmiset ovat liikenteessä todella ystävällisiä, vilkku päälle ja heti annetaan tilaa. Ylinopeutta ajetaan käytännössä aina eikä poliisit siihen puutu. Näyttää olevan noilla valtateillä semmonen 10 mailia (16km) tunnissa mitä passaa ajella ylinopeutta. Oikealla saa kääntyä valoista vaikka punaiset palaisikin kunhan pysähtyy ensin. Valoja täällä ei pienemmissä kylissä ole älyttömästi vaan homma on hoidettu aika pitkälti STOP-merkeillä, joita täällä kyllä riittää. Sääntö menee niissä siten, että se joka tulee ekana STOP-merkille saa mennä sitten ekana. Autokanta on aika uutta ja valtaosa autoista on maastureita ja lava-autoja. Farmari autoja ei täällä juurikaan näy. Ihan muutamia perus farkkuja ollaan nähty. Vaikka ihmisillä on rähjäset talot niin hieno auto siellä on yleensä pihassa. Bensa maksaa täällä idässä alle kolme dollaria gallonalta, eli noin 0,6e / litra.

Otimme nyt Motellin Stauton nimisestä kylästä ja huomenna ajelemme uosistonniin…deeceehen :)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *