20.

Lähdimme liikenteeseen noin kello 10 aamulla ja kävimme matkalla metroon hakemassa Subwaysta aamupalaa. Tässä kulmilla on useampikin paikka mistä aamupalaa saa, mutta Subway nyt sattui olemaan matkan varrella. Ei niiden leivät ihan huonoimpia oo.

Matkustimme taas pitkän ja tuskallisen matkan Coney Islandille. Ei oltu ainoita jotka lähti tsekkaan menoa ku metro oli aivan täynnä. Pennut itki, äidit huusi ja muutenki ihan hirveä härdelli. No perille päästiin ja näky oli hieno. Paikalla oli älytön määrä ihmisiä katsomassa hodarin popsijoita. Kyseessä on Hot Dogin syönnin MM-kisat. Kisan juoni on yksinkertainen, kuinka monta hodaria ehdit syödä kymmenessä minuutissa. Mestaruutta oli puolustamassa useamman kerran karkelot voittanut Joey Chestnut. Tälläkin kertaa Joey oli voittaja. 62 hodaria 10 minuutissa. Aika kammottavan näköistä oli ”syöminen”. Kaverihan käytännössä vain työnsi hodaria kurkkuun. Hieno tapahtuma kuitenkin kaiken kaikkiaan.

Seuraavaksi menimme pelaamaan biljardia Manhattanille Society Billiard and Bariin. Sali on ihan hieno ja pöydät oli tosi hyvässä kunnossa. Pelaaminen ei ollut kovin kallista ($6.5 per nuppi per tunti), mutta juomat oli vähän kalliin puolella (kaljat kuus ja puol ja drinkit 11). Pelailtiin pari tuntia ja se oli ihan mukavaa.

Lähdime sitten seikkailemaan rantaa kohden. Matkalla iski nälkä ja kävimme lotasemassa 0.226796185 kiloisen burgerin (eli half pound, eli 200 grammaa). Aika perus burgeri oli. Ei mitään majoneeseja tms. Hinta oli kuitenkin kohdillaan, seittemällä dollarilla mukaan tuli myös kalja.

Sitten haimme kaupasta kaljaa ja lähdimme katsomaan ilotulituksia. Tässähän kävi sitten pieni kämmi. Eli Macy’s ampuu täällä sen legendaarisen ilotulituksen yhdeksän kieppeillä ja se piti mennä kattomaan. Meille neuvottiin menemään itäpuolelle Manhattania, että sieltä näkyy pommit ja rytkeet. Noh, meitähän neuvottiin väärin. Ne ei ole ampunut ilotulitutteita itäpuolelta kolmeen vuoteen joten, öh, väärällä puolella oltiin. No eipä nähty sitä isoa jytkyä. Brooklynin puolella ampuivat jotain pommeja, mutta eipä se vedä vertoja Macy’sin. Täytyy myöntää, että vähän harmitti mut ei mitään pahempaa…mukavaa oli kuitenkin.

Otimme sitten taksin ja ajelimme likemmäs metro-asemaa. Kävimme vielä illan päätteksi juomassa kalleimmat valkovenäläiset ikinä, $16.5 kipale! Eikä ne edes olleet hääppösiä. Kirjoitettiin kuittiin vielä terveiset ”This place is 2 expensive 4 us” ja jätettiin tippiä 30 penniä.

Siinäpä se päivä oli. Taas oli älyttömän kuuma ja kostea keli. Tänään ois pyykkipäivä.

One thought on “20.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *