Lähtö lähenee!

No niin tytöt ja pojat, se on kuulkaas sillä lailla, että ens kuussa mennään taas! Ai minne? Ketkä menee? Ja miksi?

Haluttiin (Kari ja Annika) viime vuoden Jenkkireissun jälkeen lähteä tutkailemaan vähän lähempää löytyviä huudeja, joten päätettiin, että tämän kesän lomareissu sijoittuu Keski- (ja Länsi- ja Etelä-) Eurooppaan, sillä se on molemmille tuntematonta seutua muutamaa täsmäiskua lukuunottamatta. Kari on käynyt aiemmin Roomassa ja Annika Unkarissa, ja molemmat ollaan käyty Prahassa, mutta muuten Keski-Euroopan must see -kohteet on vielä valloittamatta. Ollaan siis reissaamassa tällä kertaa ihan kahestaan, vähän hirvittää :D

Automatkailua rakastavina seikkailijoina päätettiin lentää johonkin isompaan kaupunkiin, ottaa sieltä vuokra-auto alle ja lähteä kiertelemään Alppeja. Tutkailtiin eri kaupunkien (mm. Berliinin, Prahan, ja Pariisin) vuokra-autojen hintoja, ja tultiin lopputulokseen, että Pariisista sai parhaimmilla ehdoilla isoimman auton edullisimpaan hintaan (19 vrk/alle viissataa). Otetaan alle SUV (Seat Ateca tai vastaava) heti Pariisin lentokentältä. Vuokra-automme on automaattivaihteinen (tottakai), ilmastoinnilla varustettu ja vuokraehtoihin kuuluu rajoittamattomat kilometrit. Manuaalivaihteisia autoja saa vuokrattua halvemmalla, mutta koska Kartsan kytkinjalka on oppinut liian hyvälle kotioloissa, ei haluta lomallakaan sitä rasittaa. Säästettiin vuokrassa lisäkuskin hinta, koska epäiltiin, että Annika tuskin uskaltaa Alpeilla ajella muutenkaan.

Vuokrafirman nettisivuilta ei käynyt ilmi, mihin maihin autoa ei saa viedä, joten asian selvittely vaati pitkähkön puhelun asiakaspalveluun. Muutenkin tuo vuokra-autojen ehto- ja hintavertailu on äärimmäisen työlästä ja aikaa vievää puuhaa, joten jossain vaiheessa päädyttiin sillä hetkellä parhaimpaan vaihtoehtoon. Varmasti edullisempiakin vaihtoehtoja on tarjolla (esimerkiksi Espanjassa), mutta älkää tulko meitä kiusaamaan ja kertomaan, kuinka joku sai isomman ja paremman vuokra-auton pienemmällä hinnalla :/

Maat, joihin autoa ei saa viedä ovat Puola, Tsekki, Slovakia, Slovenia, Unkari ja Liechtenstein. Puolaa ja Tsekkiä osattiin arvellakin, mutta pari muuta maata yllätti. Noissa maissa autoilla on hyvä mahdollisuus tulla varastetuksi, siksi kielto. Puolaan menemättömyys vähän harmittaa, sillä oltais haluttu käydä Auschwitzissä, sillä molempia kiinnostaa tuo paikka. Noh, eiköhän niitä keskitysleirejä muualtakin Euroopasta löydy (tai sitten mennään Puolaan joskus toiste). Meille tarjottiin eri firmasta pienempääki autoa, jolla sais mennä kiellettyihinkin maihin, mutta haluttiin iso auto, sillä pikkusella tinttanalla Sitikalla saa ajella kotioloissa ihan kyllästymiseen asti.

Lennot varattiin Finnairilta. Lähdetään juhannusviikolla maanantaiaamuna Oulusta Helsingin kautta Pariisiin. Takaisin tullaan samasta paikasta reilu kaksi ja puoli viikkoa myöhemmin perjantai-iltana. Lentoja varatessa ei säästytty ongelmilta, sillä Finnairin sivut kaatui varausta tehdessä kolme kertaa maksun kohdalla, ja joka kerta homma piti aloittaa alusta. Premiun hinta, mutta economy palvelu. Annettiin palautetta :D

Maat joissa aiotaan käydä ovat Ranska, Espanja, Italia, Sveitsi, Itävalta, Saksa, Hollanti ja Belgia. Kierretään siis Alppeja vastapäivään. Suunnataan ekana ”äkäsimpiin” paikkoihin, sillä epäillään, että saatetaan viihtyä Alppien komeissa maisemissa kauemmin kuin tasaisemmilla mailla. Näin jää myös pelivaraa loppupäähän, ei ainakaan sitten tuu kiire ajella vuoriston serpentiiniteillä. Tällä hetkellä kartan mukaan reitille kilometrejä kertyy noin 4500, mutta koska rajoittamattomat kilometrit, niin eiköhän tuon lukeman yli mennä :D Meille tuo kilometrimäärä tuntuu yllättävän pieneltä, koska ajettiin viime kesänä kolmessa viikossa reilu 9000 km!

Road trippeilyssä kiehtoo vapaus. Voidaan mennä milloin huvittaa (18.6.-6.7. välisenä aikana) ja minne huvittaa (paitsi Tsekkiin, Puolaan, Slovakiaan jne). Voidaan ajella niin pitkästi ku halutaan ja pysähdellä sillon ku siltä tuntuu. Ei oo varattu mitään majoituksia etukäteen, mutta eiköhän meille aina joku välttävä suojapaikka yöksi löydy. Toivottavasti.

Tämmöset suunnitelmat (tai siis antisuunnitelmat) tällä kertaa, saapa nähdä millanen reissu tulee! Kyllä alkaa jo matkakuume pahenemaan päivä päivältä (~6 viikkoa lähtöön), ja päivittäin tulee vilkuiltua muiden matkakuvia ja videoita noilta seuduilta. Laukkuja ei sentään oo vielä pakattu! Aiotaan päivitellä blogia matkapäiväkirjatyyliin totuttuun tapaan päivittäin, mikäli Free Wi-fin valtiaat sen meille suo. Tervetuloa siis taas mukaan seuraamaan meidän reissua!

P.S. Kansikuvana (äärimmäisen karkea) reittisuunnitelma, eli jos löytyy hyviä vinkkejä missä käydä matkan varrelta niin kerrohan toki! :)

-Kari ja Annika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *