Ufoja ja öljyntuontantoa (Day 18)

Päivä lähti liikkeelle reissulla pyykinpesukoineille. Hienoisesti tuoksahtavien t-paitojen pyöriessä pyykkikoneessa aika käytettiin hyödyksi pesemällä myös auto. Paikanpäällä meiltä tiedusteltiin halutaanko pestä auto itse vai käyttää automaattia. Luonnollisesti automaatti oli se houkuttelevampi vaihtoehto (pesusta riippuen hinta $6-9). Yllätys oli kuitenkin melkoisen suuri, koska ajettuamme ”automaattiin”, saapui auton ympärille nuorehko kaveri suuren harjan kanssa. Kone hoiti veden ruiskutuksen auton päälle, mutta pesun suorittikin tämä veikko harjansa kanssa. Lopputulos on kuitenkin pääasia ja reissu jatkuukin nyt kiiltävällä kaaralla.

Roswell oli hienoinen pettymys kaikkien mielestä. Pääkadulta löytyi pari rihkamakauppaa ja yksi ”museo” aiheesta, mutta eipä juurikaan muuta. Onkohan koko ufojuttu mennyt sen verran jo ohi ettei kaupunki enää yritäkkään panostaa aiheeseen?

Ajomatkaa San Antionioon oli noin tuhannen kilometriä. Roswellista lähdettäessä maisemat olivat varsin piirteettömät ja tilanne ei juurikaan muuttunut Teksasiin edetessä. Matkan etenemistä nopeutti kivasti Teksasin puolelta vastaan tulleet 80 mailin nopeusrajoitukset (129 km/h). Loppujaan kilometrejä kertyi päivän aikana matkamittariin noin 700 kilometriä, koska päätimme asettua yöpuulle ennen San Antonioon saapumista.

Teksasista ei ole oikein jäänyt vielä muuta kuvaa kuin, että välimatkat ovat suuret ja, että paikallisesta marketista löytyy aseita mitä tavallinen suomalainen näkee vain räiskintäpeleissä. Öljypumppuja löytyy jokaisen takapihalta ja lämmintäkin riittää. Reissun tämän hetken lämpöennätys 110F = 43 astetta celciusta koettiin juurikin tänään.

Vielä loppuun pikainen varoitus Dairy Queenin ruuista. Paikka on tunnettu jäätelöistään mutta valikoimista löytyy myös hampurilaisaterioita. Matkalaisista jokainen tilasi erilaisen annoksen mutta jokaisen kohdalla pettymys oli melkoinen. Ehkäpä yrityksen kannattaisi koettaa pysyä siinä minkä todella osaa.

Seuraavaksi onkin sitten vuorossa San Antonion miljoonakaupunki. Saa nähdä mitä matkalaiset siellä kohtaavat…

2 thoughts on “Ufoja ja öljyntuontantoa (Day 18)”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *