Tähdet tähdet (Day 8)

Tämä päivä meni mukavasti turistijuttuja tehden Los Angelesissa. Keli oli kyllä vimosen päälle ja kaupungilla oli lämmin kävellä ympäriinsä. Hollywood Boulevardin nähtävyydet kuten Walk Of Fame ovat ihan tuossa kävelymatkan päässä motellillta. Itse Walk Of Fame oli kyllä pienoinen pettymys. Tupakkakaupan vieressä oli toinen tupakkakauppa ja niiden kanssa vuorotteli välillä turistikrääsä-liikkeet. Rock Of Ages -leffan premieri oli tulosa illalla niin porukka viritteli punaista mattoa Chinese Theatren kohdilla. Kadun toisella puolen oli Jimmy Kimmelin Battle of the Bands. No kumpaankaan kemuun ei jaksettu mennä :D Hollywood Boulevardilla haisi kusi melkein koko matkan ja kun oltiin saatu kuvattua parin julkkiksen tähdet, joita jostain syystä on katuun kaiverrettu, lähdimme metrolla kohti Kiinakaupunkia. Losin Chinatown ei kyllä sykähdyttänyt kuten San Franciscon vastaava. Ehkä se San Franciscon versio on jotenkin turistiystävällisempi tai jotain :)

Chinatownista menimme sitten parin pysäkin verran downtowniin katsomaan paria korkeampaa pytinkiä. Ei mitenkään ihmeemmin vakuuttaneet. Parin ylöspäin suunnatun katseen jälkeen päätimme lähtä takaisin motlalle hakemaan auton ja ajelemaan Hollywood Hillseille. Ajelimme ensin Mulholland Drivea, jonka varrella asustelee jotain julkkiksia. Eivät tulleet tienvarteen moikkaamaan niin ei sitten nähty oikee kettää :D Kalifornian Kankkunen a.k.a. Jani ajeli taas siihen malliin, että epäiltiin jo sen sekoittaneen jarru- ja kaasupolkimet keskenään :) Mulhollandilta oli komiat näkymä kaupunkiin ja näkyi sieltä myös se Hollywood-kylttikin.

Mulhollandilta ajeltiin Griffitin observatorille. Sen läheisyydessä olevassa Greek Parkissa soitti Primus. Meno kuulosti olevan kova. Ois kyllä ollut mahtavaa päästä paikalle. Observatorion näkymät saivat kuitenkin kelvata. Näkymät kiinnostivat muitakin eikä parkkipaikkaa tahtonut saada millään. Jonotimme autopaikkaa keskellä parkkissa ”Oulu korttia” heilutellen. Auto saatiin sitten kuiteskin parkkiin ja suuntasimme pihalle viritetyille kaukoputkille. Ne oli suunnattu Saturnusta kohti. Pieneltä se näytti, mutta onhan se jotain 600 miljoonan valovuoden päässä. Taisi opas sanoa, että me nähdään se siinä kaukoputkella miltä se planeetta näytti tunti sitten. Aurinko oli jo laskeutunut ja näkymä valaistuun kaupunkiin oli hieno. Observatoriolla oli myös iso kaukoputki (kas kummaa) joka oli suunnattu myös kohti Saturnusta. Pasi ja Jani jonottivat kaukoputkelle, mutta juuri ennen meidän vuoroa tuli ilkeä observatoorio-jäpikkä ja sanoi, että rakennus menee kiinni, go home. Niin me sitten teimme :)

3 thoughts on “Tähdet tähdet (Day 8)”

  1. Kiitos taas kerran hyvistä kuvista, kuin myös mukaansa tempaavasta kerronnasta. Iloista matkaa Teille kohti uusia seutuja ja seikkailuja.

  2. Kiva lukea teidän kuulumisia. Tuonne observatorioon olis ollut kiva tulla mukaan. Sara huomas heti että Janilla on normaalista poiketen vaalea paita – kiinni jäit paitakaupoilta :)

    Joko näkyy hampaidenvalkaisussa tuloksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *