Tag 4: Hampuri on p**ka maa

Taas reippaat 8 tunnin yöunet, vaikka heti kahdeksan jälkeen herättiinkin. Reissussa nukkuu näköjään paljon paremmin kuin kotona. Edellisyön nukkumapaikka oli joku random sporttihotelli Koldingissa, jossa huone maksoi 80e. Aamiaista ei meidän budjettihotellissa ollut, joten lähdimme metsästämään smørrebrødia ja kahvia.

Ei mikään helpoin taski, koska tuolla suunnassa Tanskaa ei smørrebrødia tarjoavat paikat olleet auki sunnuntaisin. Yksi kuitenkin löydettiin vähän syrjemmästä ja sinne ajeltiin. Saavuimme paikan päälle idylliseen pieneen kylään, Aabenraahan, josta löytyi Cafe Storm ja sieltä saimme leivät nenän eteen. Menimme perinteisellä vaihtoehdolla, eli leivän täytteenä oli kananmuna + katkarapu. Oli kyllä tosi hyvän makuiset ja näköisetkin! Otettiin lisäksi myös omenamehut ja parit kofeiinipitoiset nesteet. Hintaa koko hommalle tuli vähän vajaa 40e. Meinattiin antaa Google arvosteluihin 2 tähteä, koska odotimme laskua pöydässä varmaan 20 minuuttia, kunnes tajuttiin, että meidän pitääkin käydä maksamassa tiskillä. Nooh, ois kai tuosta voinu tulla joku kertomaankin.

Seuraavaksi pieni pysähdys Tanskan puolella kaupassa, koska Saksassa ei ole moni paikka auki sunnuntaisin ja sen jälkeen täysiä kohti Hampuria. Katsoimme navigaattorista, että se näytti Hampuriin paljon ruuhkia, mutta ajateltiin, että kyseessä on vain jotain pientä sunnuntaisuhinaa. No ei ollu. Aivan järkyttävät ruuhkat. Keskustan hoodeilla edettiin 2-3km/h, jos edes liikuttiin. Hampuri (niiltä suunnilta mitä me nähtiin) oli tosi ”likaisen” oloinen paikka. Talojen seinät oli tuhrittu täyteen jormien kuvia ja mitä lie schaibaa. Vaikka katutaidetta mielellään katellaanki, ei tommoset töhryt ja tagit oikein lämmitä mieltä. Ilman ruuhkia (ja +31c lämpötilaa) olisi voinut vähän enemmän tutkia kaupunkia, mutta nyt jäi vain läpiajoksi.

Saksan motaria eli autobahnia tuli tänään ajettua muutama sata kilsaa. Jopa Annika uskaltautui rattiin, ja vaikka sitä jännitti, niin ihan hyvin se meni. Kolme kaistaa, oikeanlaitimmaisella ajellaan normisti, keskikaistalla vähän lujempaa ja vasemmalla ihan pirun lujjaa! 130km/h oli suositeltu nopeus, mutta kyllä siellä sai suu pyöreänä katella millaisella vauhdilla osa porukasta meni ohi.

Päätimme ajaa Bremeniin ja Annika bongas meille täältä todella edukkaan hotellin. Vähän reilu 60e ja ihan hyvä paikka. Erityisplussat valtavan kokoisesta suihkusta, jossa oli ilo käydä virkistäytymässä pitkän ja kuuman päivän jälkeen.

Ajateltiin vielä käydä illan päälle jossain syömässä tai ajelulla, jos jaksetaan. Vajaan kilsan päässä olis paljon kehuttu currywursteja tarjoava kioski, josta voitais hakea iltapalaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *