Päivä 6 – Tsau fra Tau!

Terve taas, tällä kertaa blogi päivittyy Tausta, joka on pieni kyläpahanen lähellä Stavangeria. Täältä lähtee noin 14km pitkä Ryfast- tunneli, josta pääsee tuonne Stavangeriin. Se tunneli on maailman pisin merenalainen maatunneli, ja se me aiotaan huomenna ajaa.

Aamulla lähdettiin kymmenen jälkeen meidän majapaikasta, kun suunniteltiin aamiaisella seuraavien päivien ajoreittejä ja edessä häämöttävää kotiinpaluumatkaa. Ei olis kyllä vielä kiire kotiin, vaikka välillä meinaa reissuväsymys vaivata. Norja on kyllä kohdellut meitä tälläkin reissulla silkkihansikkain, joten jo nyt on vähän ikävä tänne. Vuoret, vuoristotiet, vuonot ja kirkkaan turkoosit vedet saa edelleen huokailemaan ihastuksesta, vaikka monta päivää (ja noin 3000 kilsaa) on niitä taas jo kateltu.

Tänään ajeltiin vesiputoukselta toiselle ja tunnelista seuraavaan, pari lauttaakin mahtui matkan varrelle. Jossain vaiheessa pysähdyttiin päivittämään navigaattoriin reitti suoraan majapaikkaan, ja kun sille antoi valtuudet valita lyhin reitti, vei se meidät pienelle vuoristotielle, jolle ei oltais varmasti muuten menty. Aika rauhassa saatiin ajella, joten ei valitettu.

Majapaikkaan päästiin (Tau Apartment hotel), ja tämä on aika uusi hostelli, jossa tilaa kyllä riittää ja ei ole hinnalla pilattu (66€/yö), mutta sisustus on aika askeettinen. Sen lisäksi meidän kämppä on kolmannessa kerroksessa, joten piti miettiä mitä tavaraa autosta ylös oli välttämätöntä raahata. Hissikin täältä kyllä löytyi, mutta sitä ei kuulemma ihmiset (?) saa käyttää.

Tänään ei jaksettu kokata retkikeittimellä tai syödä leipää, joten mentiin ihan ulos ravintolaan syömään! Läheltä Karbo bongas sopivan ravintolan (Meat&Eat) ja sinne mentiin. Asiakkaita oli onneksi aika vähän ja suurin osa söi ulkona, joten turvaväliasiatkin oli kunnossa. Minä söin perushamppurilaisen parmesaaniranskalaisilla ja kokiksella, Gary pizzan neljällä eri lihatäytteellä ja oluella, hintaa kaikelle tuli n.53€. Ei ihan niin paha mitä pelättiin, mutta toki kalliimpaa kuin kotona. Hampurilainen oli kaikinpuolin ookoo, ja pizzakin ihan jees (muttei läheskään niin hyvä kuin Taka-Nokelan taikakäden tekemä)!

Ruuan päälle käytiin vielä pikku ilta-ajelulla katselemassa löytyiskö täältä meille kesämökkitonttia (lol), muttei kelpuutettu mitään, joten palattiin nöyrästi takas hostellille.

Huomenna on jo pakko mennä ostamaan Berslinkoon uus polttimo palaneen tilalle, kun norjalaiset niin ahkeraan vilkuttelee meille pitkiä. Vissiin ne ei tykkää yksisilmäisistä autoista. Mutta mikä sen ihanampaa kesälomareissulla on kuin vierailla eri maiden Biltemoissa?!? Niinpä, EI MIKÄÄN!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *