Päivä 6. Täältäkö ne linkkarit tulee?

Sveitsiiiii, me ollaan täällä nyt! Aamiainen Ranskassa, lounas myös Ranskassa, iltapäiväkahvit Italiassa ja vielä Kardashianin synttäri-illallinen täällä Sveitsissä. Ku aikasin aloittaa päivän, niin kerkiää monneen paikkaan.

Päivän eka etappi oli Mont Blanc, tuo Alppien korkein huippu, joka sijaitsee Ranskan ja Italian rajalla. Komia vuori oli, vaikka matkalla sinne mietittiin, että onko se nyt niin erikoinen, kun ei kumpikaan muisteta kuvista miltä se näyttää… Noo, ei se nyt niiiin mieleenpainuva ollut, mutta vaikuttava kumminki! Vaikuttava oli myös sen sisälle tehty tunneli, joka vei 12,6 kilometrin matkan suoraan Italiaan. Ei ollut ihan ilmaista tuo tunnelin ajaminen, samalla rahalla olis saanu 44,4 euron juustoa!

Italiaan tullessa olis heti ollut pizzaa ristorantessa tarjolla, mutta koska ei vielä ollut nälkä, ajeltiin Aostaan iltapäiväkaffeille. Ei löydetty McCafea eksoottisempaa kahvilaa tähän hätään, johon siihen oli tyytyminen. Noo, oli siellä onneksi paremmat näkymät patiolla ku Limingantullin mäkkärissä :D Täällä on muuten käytössä sellaiset kosketusnäytölliset päätteet, josta voi ruokansa tilata ja maksaa, käteviä ku mitkä! Ei tarvii yrittää puhua paikallisia kieliä :D

Kahvit ryystettyä lähettiin ajeleen eilen varattua majapaikkaa kohti, muttei tietenkään sitä suorinta reittiä, koska se jos mikä olis ollut tylsää. Ajeltiin sellainen pätkä kuin St. Bernandi pass, joka oli aivan älyttömän hieno maisemiltaan! Kari karhunpoika jo mietti, että pitäs päästä ajamaan ne uudelleen moottoripyörällä. Minä puolestaan innostuin ajatuksesta, että ens kerralla ajellaan täällä autokoulun autolla, niin saan aina jarruttaa kaverina, sen verran monesti tuli jalkaa poljettua lattiasta läpi kun vähän jännitti…

Kävästiin vielä syömässä iltapalaa täällä meidän majapaikan ravintolassa. Respassa neiti meinas et 3 ruokalajin menua ois tarjolla 29 rahella. Kuulosti hyvältä. Mentiin ravintolaan ja alettiin katselemaan menua samalla kun juotiin olutta ja siideriä. Halvin pääruoka oli 27 rahea… perushamppari… siitä sitte ylöspäin. Palttiarallaa tuplat Suomen hintoihin oli kaikki. Kysyttiin sitten tarjoilijalta et mikä se semmonen 29 rahen menu oli niin eiköhän alkanu nokkaansa nyrpistään ja köyhäksi haukkumaan. :D Saatiin kuitenki ylipuhuttua se ja semmonen menu meille tuotiin. Porkkanakeitto alkupalaksi, pääruokana vasikkaa pastalla ja suklaamousse jälkiruoaksi. Ihan ok tavaraa, mutta ei mitään mitä ei ABC:ltä sais. Sveitsin hintoja ku miettii, niin pitää muistaa, että täällä keskiansio on 6200 euroa (Suomessa se on 3300 euroa). Joten tuplahinnat on ymmärrettävät.

Huomenna taas kohti uusia seikkailuja (90 rahea köyhempänä, koska ruokailu ja juomat).

P.s. Ollaan bernhandinkoiran synnyinalueella, mutta toistaiseksi ollaan bongattu niitä koiria vain kuvissa ja pehmoleluissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *