Päivä 3 – Kohti peikkopolkua

Aamulla oli mukava herätä merinäköalaan ja tietoon siitä, että aamiainen oli valmiina. Tarjolla oli monenlaista leipää ja leikkeleitä, pekonia, munakokkelia, nakkeja, lihapullia jne. Spesiaalina oli papuja mihin harvemmin törmää näillä hoodeilla. Kahvi ei ollut tällä kertaa pahaa. Vaikka eilen päästiin kehumaan, että ollaan reissussa aina aamuvirkkuja, niin tänään silmät saatiin auki vasta kasin maissa.

Suoritimme introverttien check outin vaan reisillehän se meni ja piti ottaa ihmiskontakti. Se meni Karboutsin täydellisellä englannilla mainiosti. Muutenki täällä on porukka puhunut ihan hyvää englantia, ei toki niin hyvää kuin Kartsaleissöni.

Päätettiin tänään ajella Trollstigenille ja siitä vielä Geirangerille. Ajeltiin tuota päätietä, joten alussa ei varsinkaan mitään hirveän hienoa nähtävää ollut. Sitten kun sitä oli pari hundoa körötelty niin alko kyllä oleen semmosta maisemaa, että Suomen Lapissa hyttysiä huitovat ”Kyllä Tenojoki on hienoin paikka maailmassa” -tyypit ois ollut ihmeissään. Kalastajiakin näkyi aika paljon.

Toinen mitä täällä näkyy tosi paljon on turistit. Mutta se mikä on eroa aikaisempiin vuosiin, turistit on pääsääntöisesti norjalaisia. Pitäny vähän näyttää niille mallia miten tuolla mutkateillä pitää ajella ja ohituksiakin on tullut enemmän kuin aikaisemmilla reissuilla. Majapaikat on myös aika kortilla. Toki näihin 100e+ hotelleihin pääsee ihan nätisti, mutta noi pienet 40-50e mökit on kyllä kaikki varattuja. Sivuhuomiona vielä sellainen, että kolmen päivän aikana ollaan nähty yksi suomalainen auto täällä, liekö kaikki pohjoisessa?

Loppujen lopuksi pääsimme kello 16 jälkeen Trollstigenin juurelle ja aloimme pohtimaan sen ylitystä. Ajateltiin kuitenkin ekana tsekata majapaikkatilanne vuorien toiselta puolelta ja ei hyvältä näyttänyt. Pikainen Nikke Knatterton hetki ja päätimme pysäyttää stuntin ja otimme motellimajoituksen ”lähellä” olevasta kylästä (Tresfjord). Trollstigenin ylitys jääköön siis huomiselle.

Käytiin syömässä vielä iltapalaa (oikeesti se oli periaattessa lounas ja päivällinen) tossa vuonon äärellä. Master Chef loihti tänään nakki-tex-mex-riisi hässäkän med paahtoleipä och olut.

Huomiseen och Hejsan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *