Päivä 17: Nuhjuisena nuhjuiseen kylään

Viime yön hotelli oli kyllä kevyesti tämän reissun huonoin yöpaikka! Kuumuus ei hellittänyt yölläkään, joten meidän piti pitää parvekkeen ovea auki koko yön. Hollantilaiset viihtyy näemmä viikollakin aamun pikkutunneille asti patiolla, joten hiljaista hetkeä ei meille suotu. Karu ajatus, että reissun huonoimmalla ja parhaimmalla majoituksella oli hintaeroa vain 5 erosramazottia!

Aamu valkeni, ja mieltä piristi edes ajatus, että kohta pääsee huuhtomaan yön nuhjuisen fiiliksen pois viileässä suihkussa. Haaveeksi jäi! Suihkusta ei tullut vettä kuin nimeksi asti, just ja just sillä määrällä olis voinu hampaat ehkä pestä… Ei auttanu muu kuin kohdata uuden päivän haasteet vähän vähemmän raikkaana (mutta vähän enemmän kiukkusena) :/ Kaks kautta viis :( (Tämän yön majapaikassa suihku toimii, ja sitä osaa arvostaa kyllä aivan eri lailla :D)

Ajeltiin sitten Belgiaan, Bruggeen. Se on maan tärkeimpiä matkailunähtävyyksiä, ja UNESCO:n maailmanperintökohde. Se on siis kaupunki, jonka keskusta-alue on säilynyt keski-aikaisessa asussaan (kiitos wikipedia tästäkin infosta :D). Ihan hieno paikka (muttei mitenkään poikkeava mistään muusta eurooppalaisesta vanhastakaupungista… ku on nähny yhen on nähny ne kaikki). Pyörittiin siellä pääaukiolla, jossa oli tori- ja markkinameininkiä niinku asiaan kuuluuki. Ei löydetty mitään syötävää, jotenkin lähes kolmenkympin helle ja tuoksuvat (=haisevat) juustot ja makkarat ei napannu. Kierreltiin myös muutamia matkamuistokojuja, mutta jätettiin ristipistotyöt ja pitsit muille ostettaviksi ja lähettiin jatkaan matkaa.

Nälkähän se taas ”yllätti” reissaajat, joten bongattiin houkuttelevan näköinen grillikioski. Siellä myytiin ranskanperunoita (tiesittekö muuten, että ne on lähtöisin Belgiasta?) lisukkeineen. Tiskin takana oli erilaisia lihoja ja muita herkkuja, joista sai valita mieleisensä ja ne sitten siinä paistettiin. Karikarpalokinuski otti vartaan, jossa oli makkaraa ja pekoniin käärittyä possua, Annika söi vartaan kanalla ja paprikalla. Molemmilla oli kyllä tosi hyvät annokset! Viis kautta viis. Hintaa ruokailulle tuli n.17 eekoodia.

Yöksi tultiin La Louviereen, vähän tämmöseen nuhjuseen kaupunkiin. Lähihuudeilta löytyi mm. sohva ja puoliksi syöty makkara. Voi myös olla, että meidän hotelli on vaan nuhjuisella alueella, edullinen se ainakin on. Hotelli on kumminkin tosi siisti, ilmastointi, netti ja suihku toimii, joten mitäpä sitä muuta vois ihminen reissullansa kaivata? Nisukkakin on kerranki turvallisesti parkissa suljetulla sisäpihalla. Alhaalla olis myös ravintola, mutta ollaan liian väsyneitä sitä nyt testaamaan. Mieluummin kirjotellaan blogia ja katellaan ukkosen tarjoamaa valoshowta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *