Päivä 1 – Moi moi Mo i Ranasta

Arvatkaapa, ketkä ne karkas taas Norjaan? Jep, täällähän me, jo kolmantena kesänä peräkkäin.

Tänne tultiin tänään halki Ruotsin. Ollaan molemmat saatu viime viikolla kakkosannokset koronarokotetta, joten rokotetodistuksella pääsi vippinä (olemattoman) jonon ohi rajan yli Norjaan. Otettiin pieni riski, ja ajeltiin Ruotsin läpi käytännössä pysähtymättä kertaakaan. No okei, pysähyttiin me kaks kertaa jaloittelemaan ja syömään evääksi tehtyjä leipiä P-paikoille, mutta muuten on tänään vaan ajettu. Turvavälit pysyi, ei siis hengailtu punaisena hohtavalla alueella paikallisten kans ollenkaan.

Ajopäivä sujui yllättävän kivuttomasti, kymmenisen tuntia meni ajaessa vajaa 800 kilometriä. Maisematkin näytti viimeiset pari tuntia silmänmuotosilta, muttei pysähelty niitä juuri kuvaamaan. Tavoite oli vaan päästä yli tuon maagisen Norjan rajan, ja kun sen yli päästiin jäi kiire ja stressi toiselle puolen rajaa. Nyt ollaan lomalla!

Majapaikan virkaa ensi yön toimittaa motelli vähän matkan päästä keskustaa. Ihan perus siisti, mutta aika pieni huone maksoi n.83€.

Iltapalaksi piti päästä heti fiilistelemään retkikeitinruokia, joten Kari etsi meille kivan yleisen sataman, jonne mentiin pikaisen kauppareissun kautta. Illallismaisema oli kyllä vimosen päälle, kyllä kelpas kokkailla nuudeleita ja kanaa.

Tällä(kään) kertaa meillä ole mitään tarkempia suunnitelmia. Ainoa idea on käydä ihan tuolla etelässä asti. Tarkempi reitti ja kauanko täällä ollaan on vielä vasta ajatuksen asteella. Katotaan minne päädytään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *