Day 29: Karipoika sairastaa, häntä hellikäämme…

Viiminen kokonainen päivä täällä alkoi ankaralla vesisateella vaihteeksi taas huonosti nukuttujen yöunien jälkeen. Tai no, ihan aamusta ei satanut vielä kovin paljoa, mutta siinä vaiheessa, kun Annika oli saanut kulmakarvansa ojennukseen ja Kartsa kengännauhansa sidottua, alkoi älytön sade, joka kesti ja kesti.

Jossain vaiheessa päätettiin, että aivan sama vaikka sataa ja kastutaanki, niin lähetään silti kaupungille. Korttelin päässä kämpiltä löytyi onneksi pikkuruinen lähikauppa, joka myi sateenvarjoja neljällä taalalla. Molemmille omat, ja niiden suojissa kohti metroasemaa.

Päädyttiin metukalla lähelle WTC:n romahtaneita torneja, eli Ground Zerolle. Siellä oli ihan mahottoman hieno ja järjettömän iso kauppakeskus, sopivasti metroaseman yhteydessä. Tosi epätodellinen paikka, kun kaikki hohti valkoisena ja kattoakin oli kuin jossain avaruushallissa.

Kardaleissonilla nousi eilen illalla kuume, eikä se kokenut yön aikana ihmeparantumista, joten tämän päivän sävelenä oli mennä ihan Karipojan olon mukaan. Jaksettiin kumminki käydä vähän shoppailemassa Century 21 -nimisessä outlet-liikkeessä, jossa oli kyllä ihan kauheasti kaikkea; vaatteita, kenkiä, laukkuja, kelloja, koruja ja aurinkolaseja. Annika koitti metsästää ittelleen uutta laukkua, mutta kaikki mieluisat oli hinnoiltaan alennuksien jälkeenkin $200-300, joten laukku jäi ostamatta. Karidius oli ainut, joka teki tuolta löydön, uusi lompakko lähti mukaan viidellä taalalla. Tuo olis kyllä hyvä paikka tehdä vaikka minkälaisia löytöjä, vaikka Annikalla ne löydöt jäi nyt tekemättä :D Niin säälittävää shoppailua naisihmiseltä, että ihan hävettää.

Tuon jälkeen käytiin vielä Union Squarella tsekkaan yks sarjakuvaliike, josta saatettiin löytää jotain tai saatettiin olla löytämättäkin. Sitten olikin jo nälkä. Koska New Yorkissa kuuluu syödä thin crust pizzaa, mentiin johonki vähän hienompaan italialaiseen pizzeriaan (josta ei saanu sitä thin crustia) :D Annikalle perus parmankinkkupizza rucolalla ja Karderolle (onpa muuten vaikia keksiä eri väännöksiä Karin nimestä) calzonea. Annikan annosvalinta osui nappiin, Karin ei niinkään, juustoa oli liikaa :/ Pizzat juomineen oli about 55 taalaa, eli tuolta ei kannata baarin jälkeen käydä känkkyä hakemassa.

Syömisen jälkeen tultiin kämpille, koska Karin olo vaati päiväunet. Tänään aateltiin vielä käydä syömässä illemmalla jossain lähistöllä.

Käytiin illalla syömässä yhessä New Yorkin vanhimmassa ravintolassa, Bamonte’s. Ruoka oli hyvää ja palvelu oli ihan vimpan päälle. Vanhemmat herrasmies tarjoilijat kulki siellä puvut päällä ja täytteli koko ajan juomia. Annika söi lihapullia ja Karpazzo lasagnea. Otettiin vielä jälkkäriksi espressoa, cheesecake ja crumbled apple pie. Drinksut vielä siihen päälle niin satanen oli menny.

Huomenna aamulla pitäs pakata nuo tyhmät matkalaukut, luovuttaa kämpän avaimet ja alkaa raahaamaan luitansa kohti koti-Suomea. Yhtään ei innostele tuo öpauttiarallaa kolmenkymmenen tunnin kotimatka. Ei niinku yhtään! Voitaisko me jäädä tänne, vaikka ees vielä viikoksi?

Koska huominen päivä tulee olemaan pitkä kuin Jeesuksen ristinkantoretki, niin tuskin päivitellään blogia sen kummemmin… Tehdään vielä myöhemmin joku postaus kotoa, missä käydään reissua läpi vähän jälkikäteen, kun on asiaa saatu muhiteltua. Mahtava reissu ollut kaikenkaikkiaan ja mukavaa on ollut. Karidoutsonilta ja Annikalta tämä ei jää tähän! Kiitos kaikille mukanaolleille, erityisesti kommentoineille! Blogia on ollu niin kiva kirjotella, ettei tätä meinaa ees malttaa lopettaa… Nyt kuitenkin näihin kuviin ja tunnelmiin täältä tähän.

3 thoughts on “Day 29: Karipoika sairastaa, häntä hellikäämme…”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *