Dag fem: Tunneleita, lauttamatkoja ja tietöitä

Ajeltiin tänään varmaan puoli tuhatta kilometria, ja siihen saatiin kulumaan reilu puoli vuorokautta. Lossit, tunnelit ja tietyöt viivästytti matkaa. Tänne rakennetaan joka paikkaan uusia tunneleita ja kaistoja ja siltoja, joista mekin sitten maksetaan oma minimaalinen osamme tietullien muodossa. Sitä laskua odotellessa…

Herättiin ihan liian aikasin, eli kuuden maissa. Eilen vielä ajateltiin, että se on tosi hyvä idea. Päästiin lähtemään puoli kasin aikaan, ja ekaksi ajeltiin lossille, joka vei meiät vuonon yli, jossa ajeltiin parisenkymmentä kilsaa lisää kunnes päädyttiin taas toiselle lossille. Toinen lossikyyti kesti puolisentoista tuntia ja maksoi 32€. Ennen lossia pysähdeltiin kyllä ihmettelemään turkooseinta vettä mitä ollaan ikinä nähty. Turkoosin veden yläpuolelta bongattiin myös ihan oikea jäätikkö! Hieman oli sulanut, ja varmaan suli koko ajan lisää :/

Tälle päivälle ei sattunut kummempia nähtävyyksiä, Karipatsuippa on merkkaillu niitä karttaan. Sama oli siis ajella kunnon siivu pois alta, kohti eeppisempiä maisemia. Maisemia on nyt monta päivää ihailtu, joten tän päivän maisemat eivät enää jaksaneet aiheuttaa kummempia keskusteluja, (vaikka keskusteltiin me niistä silti). Toki jos kylmiltään heitettäs meidät tämmösiin maisemiin, niin oltais aivan vouvouvou, mutta nyt niihin on kai jotenki turtunu. Enää ei jaksa ihan koko aikaa olla kamera kädessä valmiina napsimaan kuvia.

Täksi yöksi suojaa ja lämpöä tarjoaa Kvamin leirintäalue, jolla mökki yhdellä makkarilla ja omalla vesiklosetilla maksoi 890NOKkia. Ihan on jeppis! Norjalaiset mökit on kyllä siistejä, muttei niiden sisustuksilla keulimaan pääse. (Tämän yön mökistä löytyy kyllä trendikäs sisustustaulu mietelauseella!!!) Käytännöllisuus ennen kaikkea.

Nyt kun ollaan jo neljä päivää ajeltu täällä Norjammaalla, niin ollaan mielestämme päteviä antamaan pari vinkkiä tänne matkaaville ensikertalaisille. Ekaksi, ota matkaan oma pyyhe ja petivaatteet, säästät monta euroa kun ei tarvii majapaikoille niistä erikseen maksaa. Toiseksi, siivoa omat jälkesi, esimerkiksi eilisen majapaikka olisi veloittanut 39€ siivouksesta. Se on aika paljon noin kymmenen minuutin hommasta (paitsi, jos tapanasi on sotkea ihan pölijänä.) Kolmanneksi, villasukat on ehottomat täällä, nämä mökit meinaa olla aika vilposia, varsinki lattiat! Neljänneksi, jos kylässä on kaupat Rema1000 tai Coop, valitse ensimmäinen. Parempi valikoima kaikkea. Viidenneksi, norjalaiset rakastaa tunneleita, joten täällä ajelevankin täytyy niihin tottua. Ne on tosi pimeitä ja ahtaita. Karpanero tarttis lainaan Dwayne Waynen laseja, sen verran koomista on sen normisilmälaseista aurinkolaseihin ja takaisin vaihtelu tunnelien välillä. Viis vinkkiä riittäköön tällä kertaa, kerrotaan lisää ehkä vähän tuonnempana.

One thought on “Dag fem: Tunneleita, lauttamatkoja ja tietöitä”

  1. No mut ohan nuo maisemat nyt ihan vautsi vau. Hyviä ootte kuvia ottamaan.Kiitos taas ja turvallista matkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *