16. päivä – Back to Baltics: Liettua, Latvia ja Viro

Oltiin reippaita ja noustiin tänään jo puoli kuudelta! Suunnitelmana oli tänään ajaa pitkä pätkä kotia kohti, kun iski kamala koti-ikävä. Ei vaan totta puhuen, meillä tuppaa aina tulemaan kiire kotiin reissun loppupuolella, reissuväsymys vai mikä lie…

Aamupalan tarjosi taas Mickey D’s. Tuttua ja turvallista, eikä yhtään hiusta tällä kertaa! Myös auto tankattiin täyteen, hintaan 1,44€/l.

Päivän eka pysähtyminen oli tehokas. Menomatkalla tutuksi tullut Kaunasin Mega-ostoskeskus houkutteli Annikaa shoppailemaan, kun viimeksi ei maltettu odottaa kauppojen aukeamista. Vajaassa tunnissa oli ylimääräiset rahulit tuhlattu, kiitos hei. Tuliaisiakin löytyi, mutten spoilaa sen enempää! Oli muuten iso ostoskeskus, ihan MEGA-iso.

Seuraavaksi ajeltiin kohti Ristikukkulaa. Kovasti oli ristejä paikalla, viimeisimmän tiedon mukaan yli 100000. Paikka oli silti nopeasti tsekattu, kun en ihan jokaista ristiä alkanut suurennuslasilla tutkimaan. Ihan hieno oli, mutta ei sellainen, että kannattaisi montaa tuntia ajella suuntaansa tämän takia.

Seuraavaksi alkoi jo nälkä kiukututtamaan, joten pysähdyttiin vielä Liettuan puolella kebabille. Karivarras söi kanakebabia ranskalaisilla, Annika dumplingseja. Ihan oli ⅘, ja just sopivasti syötävää siihen hetkeen. Kaikki tämä maksoi yhteensä noin 15€ juomien kanssa.

Majoitus otettiin Pärnusta. Edukas asunto, 68€/yö, verrattuna muiden majoitusten hintaan tällä seudulla. Vielä vajaa parin tunnin matka Tallinnaan, josta huomenna risteillään Suomen puolelle. Pärnussa käytiin yöpymässä myös Viro-kiertueella kesällä 2016. Tälläkään kertaa ei sen syvemmin ehditä kaupunkiin tutustua.

Tänään oli kyllä ihan älyttömän pitkä ajopäivä. 700 kilometriä vei pysähtymisien kanssa noin viisitoista tuntia. Alkaa jo hymy hyytelöityyn. Tässä vaiheessa alkaa tämä tuotantokausi olla lopuillaan, huomenna kirjoitellaan varmaan matkan aikana jotain tiivistelmää/huomioita/muistiinpanoja menneeltä reissulta. Siispä huomiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *