RT Day 1

Päivä alkoi hyvin mukavalla aamiaisella. Pekonia, köyhiä ritareita ja ”voisiirappi”-tsäkädäkää. Aamiainen huiviin ja ei muutako suunnistamaan National autovuokraamolle.


Oltiin varattu auto jo etukäteen netistä ja valittu hakupaikaksi JFK lentokenttä. Näppärästi meni kolmella metrolla matka. Aikaa meni noin puoltoista tuntia ja perille löydettiin heti. Yksi paperi piti allekirjoittaa ja sitten saikin hakea auton. Saimme valita minkä auton ottaa full size kokoluokasta. Tarjolla oli Toyota Camry, Nissa mikälie, Chrysler PT Cruiser tai Chevrolet Impala. Otettiin Impala.

Pasi otti ensimmäisen ajovuoron. Päätimme aluksi lähtä liikenteeseen ilman navigaattoria…ajelimme hetken ja huomasimme ettei ajelusta tule mitään ilman navigaattoria. Ei muutako GPS tulille ja huomasimme jo tehneemme suunnistus virheen heti ensimmäisessä mutkassa. Noh, hyvin kone meidät opasti oikeille teille. Meiltä meni käytännössä tunti päästä NYC läpi. Ei sinänsä mitään mega ruuhkia ollut, mutta täällä asuu ilmeisesti muutama muukin ihminen. New Yorkissa oli yksi tulli joka köyhdytti $6.5.

Tässä vaiheessa oli jo kova nälkä joten päätimme pysähtyä syömään New jerseyn laitamille. Pasi otti pitkästä aikaa philly cheese staken (jotain kuus dollaria) ja Kari söi jonkun Jimbo Double burgerin ranskalaisilla (8 dollaria). Syötävää oli pienelle Namibialaiselle kylälle ja makukin oli ihan hyvä.

Karille piti saada kaljaa ja kessua. Koitettiin ostaa oluset Weis-nimisestä kaupasta, mutta eihän ne siellä mitään syntisiä tuotteita myyneet. Koitettiin uudestaan muutaman sadan metrin päästä olevalta huoltoasemalta. Sieltäkän ei kaljaa saanu, mutta tupakkia kylläkin. Hinta oli noin puolet siitä mitä se on New Yorkissa eli sellanen ”buy one, get second one for free” tarjous :D

Kun NYC oli takana pääsimme ajelemaan koko matkan Syracuseen asti vähintään kuusi kaistaista tietä. Tiet eivät ole ihan ehkä parhaassa kunnossa täällä. Paljon pieniä monttuja ja täällä on ihme vimma rakentaa osa teistä betonilaatoista jotka aiheuttaa tympeän äänen kun niiden päällä ajaa. Tällä pätkällä jouduimme toiseen tietulliin joka köyhdytti $0.75.

Illaksi päätimme ottaa hotellin Syracusasta. Days inn hotelli maksoi $45. Huoneessa on 2 iso sänkyä, telkkari kaapelikanavilla, ilmainen netti ja lämmin aamiainen. Siistin näköinen hotelli.

Huomenna suuntamme Impalan nokan kohti Niagaran putouksia…mutta siitä lisää ensi kerralla.

2 thoughts on “RT Day 1”

  1. Missä vaiheessa otatte spray-purkit käteen ja vedätte auton kyljen uusiksi Top Gearin malliin? :)

  2. Ajetaan Detroittiin niin siellä taitaa olla tollanen auton tuunaus ilmasta palvelua :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *