Päivä 15. Puukenkien kopsetta kuuntelemaan

Kölnin aamu tuli niin kuin muutkin aamut, vähän liian aikaisin. Olisi voinut vielä nukkua, mutta toisaalta, ehtii sitä kotonakin nukkumaan. Ei otettu aamiaista hotellilta vaan lähdettiin etsimään sopivaa paikkaa Kölnin tuomiokirkon kupeesta.

Taas kerran Kardaani hoiti parkkipaikan kuin James Bond kuivan marttiinin ja tytön. Kirkolle oli matkaa n. 200 metriä ja sopivaan aamiaispaikkaan 14 metriä. Kahvia ja todella hyvät leivät nautittua sidoimme vaelluskenkien nauhat kireälle ja lähdimme kirkolle.

Ihan komia kirkko. Likanen se on, joten sinä tyyppi joka pesit painepesurilla suihkulähdettä, pese ennemmin se kirkko. Päästiin käymään sisälläkin, vaan ilmeisesti Teuvo Loman ei ole päässyt suunnitelemaan valaistusta, kun oli niin pimeä. Kanttori ei suostunu ottaan toiveita vastaan musiikin suhteen niin lähdimme jatkamaan matkaa.

Kävästiin parissa kaupassa vielä Kölnissä, jonka jälkeen päätettiin lähteä katsomaan puukenkien, tuulimyllyjen, leikkokukkien ja jointtien luvattua maata. Matka Hollantiin kesti aivan liian kauan. Saksan maaseutu ja alituiseen vaihtuvat nopeusrajoitukset tympäs, mutta kun päätettiin mennä pikkuteitä niin niitä sitten mentiin. Saksalaisten musiikkimaku on myös kyseenalainen. Radiossa soi koko ajan 5-10 vuotta vanhat ”hittibiisit”. Kanavia saa surffailla ihan miten päin vain niin aina soi samat biisit. Ja kyllä, Sunrise Avenue on täällä suosittu bändi :(

Lopulta päästiin Hollantiin. Oltiin jo aamulla varattu hotelli Zeegse-nimisestä pienestä kylästä. Hotelli sijaitsee kylän sivussa keskellä ei mitään. Siisti hotelli ja hintakin vain 50 erityistupakkia. Aamiainen oli sen verran kallis, että ostetaan ennemmin kesämökki Suomesta ja käydään jossain muualla syömässä aamulla. Täällä ois ollut huokea (32 etanaa per lärvi) päivällinen, vaan hapokkuutta oli sen verran, että päätimme käydä kylällä kaupassa ostamassa juomista ja syömistä.

Hollanti on kyllä näin ensivaikutelmaltaan todella sympaattisen ja mukavan oloinen paikka. Taidamme viettää Hollannissa toisenkin yön.

Kuvia ei ole montaa tältä päivää, koska Saksa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *