Päivä 10: Vielä puolet jäljellä

Buona sera! Ajantaju on hukassa, mikä viikonpäivä nyt olikaan? Äsken piti luntata edellisestä postauksesta, että monesko reissupäivä nyt on menossa… Näyttäisi siltä, että yli puolet reissusta on takana. Positiivisesti ajateltuna taas melkein puolet on vielä edessä! Jee!

Kävin eilen illalla vielä testaamassa hotellin uima-altaan, ja aika kiva kyllä oli! Parasta uima-altaassa oli se, ettei siellä ollut ketään muita. Ihan itsekseni sain leikkiä saimaannorppaa. Kartsapartsa keskittyi altaan reunalla oleiluun, ei vissiin halunnu kastella tukkaansa. Hotellin isäntä yllätti meidät tarjoamalla napolilaista pizzaa, ja se kyllä hävisi parempiin suihin aika äkkiä. Oli kyllä mukava iltapala, aamupalaksi taas saatiin se perinteinen setti eli zuppi zahvia ja roissantti. (Pikku vinkki muuten Italiaan matkaaville, älä koita tilata täällä siideriä. Et sitä tule saamaan, mutta sen sijaan tilausyritystäsi tulee ihmettelemään koko hotellin henkilökunta ja henkilökunnan suku.)

Päivän suunnitelmana oli mennä heti aamusta käymään pikaseen tsekkaan Venetsian meininki ennen Dolomiiteille ajelua. Oltiin Venetsiassa vähän jälkeen yhdeksän, ja siellä oli jo täysi tohina päällä, turisteja solkenaan ihan joka paikassa! Kierreltiin ympäriinsä muutama tunti, ja se riitti meille aivan hyvin. Ei varmaan nähty mitään ”pakko nähä” -juttuja, mutta ainakin nyt tiedetään, että halutaanko sinne joskus paremmalla ajalla. Ei haluta. Koko paikka olis muuten kiva ja tunnelmallinen, mutta turistit ja niille tehdyt hotellit, ravintolat, turistikojut ja muut vie sitä oikiaa fiilistä… (ihan niinku me ei oltais turisteja :D) Parkkeerattiin auto parkkihalliin, ei ihan ilmaista ollut, 32 eskoeerikäistä per päivä.

Sitten Dolomiiteille. Varattiin hotelli Canazeistä, tässä on joku hiihtokeskus samassa. Muuten kiva paikka, mutta täällä on kylymä! Ajeltiin tänne taas mutkateitä pitkin, ne hirvittää muakin jo huomattavasti vähemmän kuin vielä vajaa viikko sitten. Enää en siis koita painaa jarrua kuin ehkä kerran pari päivässä :D

Käytiin aika pian check innin jälkeen syömässä tien toisella puolella olevassa ravintolassa, jota on kehuttu kovasti. Mulla oli tarkoitus syyä joku mellevä italialainen pasta-annos, mutta ilman jäin! Ei se pasta vissiin ookkaan niin kova juttu täällä :D Koko ravintolan listalla oli pastaa ainoastaan alkuruokina, ja eihän semmosesta lilliputtiannoksesta saa ku pahan mielen. Söin sitte jonku pihvin ranskiksilla, Karbababa söi pizzan. Mentiin kyllä paikalle hyvään aikaan ja päästiin syömään heti, lähtiessä jonoa oli pihalle asti.

Huomenna ajellaan kai vielä jotain sata kilsaa Italian puolella ja sitten siirrytään Itävaltaan. Saapa nähdä, paraneeko teiden kunto ja kanssa-autoilijoiden käytös dramaattisesti. Arrivederci!

P.s. Kirjoittaja on hyvin hyvin väsynyt, eikä jaksa nyt kaivaa kameran muistikortin sadoista kuvista niitä muutamaa parasta, joten tämän päivän kuvat on kännyräpsyjä. Koittakaa kestää :D

2 thoughts on “Päivä 10: Vielä puolet jäljellä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *