Day 3: Tulisen kukon lähteillä

Mentiin eilen illalla nukkumaan jo ennen puoltayötä ja yritettiin nukkua kaheksaan asti. Ei onnistunut. Herättiin seittemän aikoihin pirteänä kuin Pirkka-mainoksen poika. Ollaan tehty itte eväitä aamuisin (leipää ja leikelettä levelillä) ja löydettiin kaupasta huipputuote: I can’t believe it’s not butter! Näillä eväillä lähdettiin valloittamaan Lombard street ja Chinatown!

Mentiin taas K-linjan metukalla ytimeen ja sieltä legendaarisilla cable carilla pelimestoille, eli Lombard streetille. Kyseinen suorahko tienpätkä on kai kaikille tuttu, joten ei siitä sen enempiä. Ainoa mainitsemisen arvoinen tapahtuma siellä oli törmätä kolmeen eri suomalaiseen seurueeseen. Ärsyttää nämä turistit :(

Seuraavaksi etappi oli Chinatown. San Franciscon Chinatown on suurin Chinatown (muistinko mainita Chinatown?) Aasian ulkopuolella. Rihkamakauppaa on joka kulmalla ja ravintoloitakin joka toisella. Ihan hieno paikkahan se on, mutta jotenki jää sellainen turistifiilis siitäkin.

Kävimme syömässä Bow Hon -nimisessä ravintolassa. Valinta oli helppo, sillä heillä oli toimiva vessa. Paikallisetkin ilmeisesti viihtyivät siellä, joten uskalsi tilata muutakin kuin pizzaa. Paula söi ankkaa, Annika lehemää kasviksilla, Visa tulista lehemää ja Kari lehmää siltä väliltä. Ruoka med olut maksoi 19 dollaria. Ois voinu olla halvempikin laatuun nähden.

Lähettiin syönnin päälle rällään onnikalla takas laitureille shopppaileen. Eipä siitä sen enempiä. Taas onnikka alle ja takas ytimeen Union squaren tuntumaan. Starbucksit alas ja sen jälkeen vielä happy hourin houkuttelemana kaljat ja jotku tyttöjen juomat (saa arvata ketkä joi mitäki).

Ihan oli jesa päivä. Ainoa mikä vähän harmitti, oli ku Karpon jalat huuti hoosiannaa ( :DDD ). Ollaan keskimäärin kävelty 13 000 askelta per päivä. Vissiin tämmösen notkean IT-nörtin jalat ei oo tottunu moiseen. Ihime hommaa.

Semmonen sivuhuomautus tähän kohtaan vielä, että edelleen ihmetyttää hintojen ilmoittelu joissain paikoissa. Hinnat ilmoitetaan ilman veroja ja välillä hintoja ei näy missään.


ps. Rööki maksaa täällä 7-13 dollaria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *