Day 17 & 18: Jou mään, Tsikaakoo

Pahoittelut blogihiljaisuudesta! Saavuttiin eilen Chicagoon, ja ensimmäisenä kohteena täällä tutustuttiin sairaalaan. Annikalla hiipi pikkuhiljaa keuhkoputkentuehduksen kaltainen olotila, johon tarvittiin vähän kaupan kurkkupastilleja äkäisempiä troppeja. Onneksi on matkavakuutukset kunnossa! Mentiin sairaalaan, joka oli hienompi ja viihtyisämpi kuin yksikään tällä reissulla kohdalle osunut hotelli :D

Sairaalassa kohdeltiin suomalaista naista kuin kukkaa kämmenellä. Koko homma oli ohi alle parissa tunnissa, ja siinä ajassa ehdittiin tehdä tutkimuksia, ottaa röntgenkuvat ja hengitellä lääkesumua. Parit reseptitkin saatiin mukaan, eli viiden päivän kuuri allergialääkkeitä ja astmapiippu kulkee nyt mukana niin kauan ku tarve vaatii. Olo alkaa pikkuhiljaa olla parempi, vaikka lääkehöyryjen ja lääkekuurin aloittaminen pahensi oloa ihan roimasti ja nosti kuumeen. Eiköhän tää tästä! Sairaala oli nimeltään Presence Resurrection Medical Center, ja palvelu oli kyllä aivan 5/5! Mitään ei tarvinnut maksaa lääkkeitä lukuunottamatta, koska Iffin matkavakuutuskortti. Lääkkeet oli yhteensä jotain 85 dollaria, ja niistäkin pitäis saada rahat takas ku kotia päästään.

Eilen matka meni muistaakseni ihan hyvin, Kari ajoi, vaikka ei kai sitä tarvii ees erikseen mainita. Pysähdyttiin Iowassa (Iowa 80) maailman suurimmalla rekkaparkilla. Se oli käytännössä perus aakkosasemaa jonku verran isompi huoltsikka, josta löytyi monenlaista säläkauppaa. Ihan jepa, muttei se mitenkään ihmeellinen ollu.

Tänään olikin sitten aika tutustua Tuuliseen Kaupunkiin! Päätettiin jo aiemmin, että pariskunnat seikkailee tänään omilla teillään, ettei Annikan puuskuttaminen hidasta sporttisempien ihmisten menoa. Löydettiin parkkihallipaikka Millennium Parkin liepeiltä (27dollaria/max3h) ja jalkauduttiin aamukahvien jälkeen puistoon. Puistossa piti nähdä tietenki se jättimäinen ”papu”, eli Cloud Gate! Olihan se hieno. Ja ei, sitä ei oltu ainakaan tänään hinkattu puhtaaksi. Puistochillailujen jälkeen hypättiin taas auton rattiin, ja käytiin rannassa kattelemassa tuota älyttömän kokoista Michigan-järveä! Sieltä ajeltiin johonki randomiin taitelija-alueelle, josta löydettiin sympaattinen käytettyjen kirjojen kauppa. Ajeltiinpa matkalla puolivahingossa myös legendaarista Route 66-tietä pitkin, joten nyt voidaan sanoa, että sekin on nähty, looool :D

Kirjakauppakiertelyn jälkeen Annikan olo heikkeni taas vaihteeksi, ja tilanne vaati päiväunia motellihuoneessa. Vajaan tunnin kotimatka, ja peiton alle. Karilla kesti hetki päästä huoneeseen kun Annikalla oli molempien avainkortit, ja Annika oli jo unten mailla kun Karpatsovits pääsi huoneeseen.

Parisen tuntia koomailua, ja takas kohti keskustaa. Oltiin päätetty, että jos ei muuta täällä ollessa ehditä nähdä, niin ainakin Willis Towerin Skydeck Ledge on nähtävä! Osoite navigaattoriin, ja sitä kohti. Navigaattori meinas sekoilla kaupunkialueella, ja joku tovi etsittiin parkkipaikkaa, mutta lopulta sellainen löytyi. Päästiin näköalapaikoille jonottamatta hetkeä ennen auringonlaskua, ja olihan se auringonlasku kyllä yksi hienoimmista ikinä! Aivan tajuttoman siisti paikka. Tuolla paikassa on muutama niitä lasisia parvekkeita, jonne oli päästävä, ihan sama kuinka paljon pelottaa. Tuo näköalapaikka on 103.kerroksessa, ja korkeutta sillä on jotain 400 metriä. Parvekkeelle päästiin, eikä ees pelottanu kovin paljoa! Oli vaan siistiä :)

Willis Towerin jälkeen käytiin nappaamassa V ja P kyytiin, olivat olleen Millennium Parkissa ilmaiskonsertissa, joita siellä järjestetään pari kertaa viikossa. Sitten ajeltiinkin suoraan motelliin. Meillä oli haaveissa päästä syömään paikallista herkkua, deep dish pizzaa, mutta haaveeksi jäi. Perhanan keuhkoputki :/ Tyydyttiin sitten hakemaan autokaistalta Burger kingistä eväät, myyjä sekoili tilauksessa ja teki yhden hampurilaisen liian vähän. Nälkää ei sentään jouduttu näkemään onneksi.

Huomenna matka jatkuu kohti Detroitia. Chicagosta jäi hyvä fiilis, haluttais jäädä tänne kyllä vielä muutamaksi päiväksi. Onneksi tänne pääsee uudestaankin, jos siltä tuntuu :)

ps. Melkein 4000 mailia ajettu :o

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *