Dag ett: Kiirus Kiirunaan

Hajotkaa helteeseen! Me päästiin jo kuumuutta karkuun Kiirunaan hellään plus kymmenenasteiseen harmaaseen hyväilyyn. Toisin sanoen ollaan päästy lähtemään, ja kirjoitellaan matkapäiväkirjaa täältä tämän yön majapaikasta.

Eilinen päivä meni pakkaillessa ja käytännönasioita hoitaessa. Aika tuskaista meinas olla se helteessä häärääminen, mutta selvittiin muutamilla pikkukiukuilla ja suurin piirtein kaikki tarvittava saatiin pakattua. Kari kävi myös muun muassa irrottamassa meidän matkailuautosta takapenkit (kiitti Pasi avusta!), jotta saatiin tilaa kaikille laukuille ja nyssyköille. En uskalla laskea montako kassia autosta löytyy, mutta heittäisin että kymmenisen kappaletta. Johonkin ne pitäisi sitten saada järkevästi myös tiivistettyä, jos joudutaan jossain vaiheessa nukkumaan autossa.

Päästiin lähtemään ennen yhdeksää, Kariluikkis oli kuskina (huom, omasta tahdostaan!) virkeänä kolmen tunnin yöunien jälkeen. Ajeltiin Tornioon, jossa pysähdyttiin Tamppikseen (=Tampereen SäästöTexiin) ostamaan lisää tavaraa auton täytteeksi. Kaikki tosin tarpeellista, tottakai.

Matka Kiirunaan sujui moitteetta, koettiin päivän aikana kaikki Suomen kesän sääolosuhteet, paitsi räntäsadetta. Pysähdyttiin jossain kohtaa levähdyspaikalle kokkailemaan risottoa, ja silloin aurinko paistoi ja lämpöä oli +24c.

Maisemat on olleet lappimaiset, tuntureita riittää. Poroja ollaan myös bongattu useita, ja suurin osa niistä oli vielä hengissä. Tämän yön majapaikka, STF Malmfältens Folkhögskola, maksoi 79€, ja sillä sai kahden hengen huoneen omalla vessalla, mutta jaetulla kylpyhuoneella. Ihan on ookoo, ei sisustuksella pääse brassailemaan, mutta yhden yön menee heittämällä. Aamiaistakin lupasivat tarjota, joten ollaan tyytyväisiä.

Käytiin vaan pikaisesti kaupassa ostamassa iltapalaa, eikä sateinen ja harmaa sää houkutellut ja kuskia väsytti, joten jätettiin Kiirunaan tutustuminen huomisaamulle. Nyt jatketaan suunnitelmien hiomista ja ensi yön majapaikan varaamista, joten sommoro taikka hej då niinku täällä päin sanotaan!

2 thoughts on “Dag ett: Kiirus Kiirunaan”

  1. Hyvää ja turvallista matkaa! Kiitos matkakerronnasta ja kuvista kyl jotkut osaa. Kiva lukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *