6. päivä – Etpäs arvannutkaan, että olemme edelleen Sloveniassa!

Aamulla Karbonaara heräs jo seittemän aikoihin ja kömpi suihkuun. Annika jatko unia vielä jonku aikaa ja lopulta selviydyttiin yhdeksäksi aamupalalle. Aamupalalla oli tarjolla munia, leipää, kahvia, yrttiteetä, leikkeleitä jne. Bonuksena oli vielä jotain paistettuja pannukakkuja. Vähän niin kuin munkkitaikinaan tehtyjä, mutta ei ollut sokeria päällä. Majapaikan pitäjien itse tekemiä ja tosi hyviä oli.

Illalla majapaikkaan saapui pari slovakialaista naista, jotka huomas meidän auton rekkarin ja tulivat kyselemään, että ollaanko me ihan tosissaan Suomesta asti tänne ajeltu, mihin ollaan menossa ja kauanko ollaan reissussa. En sitte tiedä pitikö ne meitä vähän hulluina, mutta silmien pyörittelystä päätellen ainaki lähtemätön vaikutus tehtiin!

Aamiaisen jälkeen päätettiin lähteä kohti Slovenian pääkaupunkia Ljubljanaa ja käydä matkalla katselemassa muutamia kohteita. Ensimmäinen etappi oli Tuhinjin laakso. Sinne mentiin sopivasti mutkaista tietä samalla vieressä olevia vuoria ja maaseutua ihaillen. Oli ihan komea pätkä, vaikka vesisade pilasi osan näkymistä.

Tämän jälkeen ajoimme kiertoteitä pitkin Bled-järvelle. Tämä on se kaikkien Instragram- ja TikTok-feedeissä pyörivä ”kirkko keskellä järveä” -maisema, mikä Sloveniasta aina näytetään. Vaikka oli sateinen päivä, oli porukkaa liikenteessä aivan älyttömästi. Tämä kohde on silleen ovelasti tehty, että kaikki pysäköinnit on maksullisia ja tien varteen ei saa edes pysähtyä. Jos haluaa ottaa kuvan 30 suppailijasta, 40 melojasta ja 5 random soutuveneestä niin, että taustalla näkyy kirkko, niin tämä on se paikka! (Ihan kiva paikka se kuitenkin oli!)

Oltiin niin hyvissä ajoin liikenteessä, että päätettiin mennä tekemään jo neljän maissa check in meidän hotelliin 5km Ljubljanan keskustasta. Kamat sisälle huoneeseen ja pienet googletukset mistä saisi ruokaa. Lähistöltä löytyi sarajevolaista ruokaa tarjoava grilli, joten sinne mentiin. Oli kyllä ihan wörtti käynti. Otetiin čevapčičia (Joni, tuolla tavalla se kirjoitetaan), tuoretta leipää, maustettua makkaraa, kanaa, pinaatti-juustopiirakkaa, juustoleikettä, grillattuja kasviksia ja juotavaa. Ruoka oli kyllä ihan 5/5 ja hintakin kohtuullinen 30e.

Ruoan päälle riitti virtaa lähtä tsekkaamaan vielä muutama mesta kaupungista. Ekana mentiin katsomaan Metelkova Mesto-niminen paikka, joka on punkkareiden ja hippien valtaama itsenäinen sosiaalikeskus. Graffitteja, veistoksia, taidetta, punkkia ja marisätkän käryä. Oli kyllä hieno mesta, mutta en tiedä kuinka myöhään ja pimiällä sinne uskaltaisi mennä paikkoja tutkimaan. Ei me kyllä nytkään kauaksi aikaa uskallettu jäädä, kun hieman epämääräistä porukkaa siellä näytti pyörivän…

Seuraava etappi oli vanha voimalaitos, jonka piippu ja muut rakennukset on maalattu värikkäiksi ja siitä on tehty jonkinlainen taidegalleria. Kävimme ihailemassa sitä pihalta ja todettiin, että 3/5. Samaan syssyyn Annika piipahti Lidlissä, jossa oli kunnon sirkus käynnissä. Lidlit täälläpäin on kaks kertaa isompia ku meillä, ja niissä soi musiikki kovempaa ku markettien amispoppiautoissa.

Illan viimeinen etappi oli majavat! Täällä on vissiin reilumminkin majavia ja niitä saa käydä ruokkimassa tuossa keskustan tuntumassa olevassa puistossa joen varrella. Annika laitto Steve Erwin-moodin päälle ja lähti katselmaan miten siellä majavat patoa tekee. Karbo oli vahdissa, koska auto piti jättää johonkin random sakkopaikalle. Majavia näkyi, joten 4/5.

2 thoughts on “6. päivä – Etpäs arvannutkaan, että olemme edelleen Sloveniassa!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *