4. päivä – Yhtäkkiä Slovakiassa

Aamu alkoi hotellin aamiaisella puoli ysin aikaan, jonka jälkeen päätettiin kokeilla siellä täällä näkyviä autoille tarkoitettuja itsepalvelupesuloita, kun Ooppeli oli kerennyt kerätä pintaansa melkoisen kerroksen rapaa. Reilulla parilla eurolla sai suihkutella auton päälle saippuaa ja sen jälkeen vielä huuhdella sen poiskin. Ihan jees, vaikka jäljestä näkikin, että itse pestiin eikä joku joka osaa hommansa :D

Kartsapoi buukkas meille hotellin jo heti aamusta, joten meillä oli tälle päivälle luonteva päämäärä, jota kohti lähteä navigoimaan. Annika ajoi koko päivän, kelatkaa sitä! Ajeltiin Tsekin kautta Slovakiaan, josta löytyi edukas hotelli keskeltä vuoren nyppylöitä. Molempiin maihin ostettiin netistä moottoritien käyttömaksuja varten E-vignette-liput, joilla saa ajella kymmenen päivää 13 euron hintaan. Tällä kertaa säästyttiin siis tarrojen tuulilasiin liimaamiselta, hyvä kun on edelliskesän tarrat saatu irrotettua.

Matkalla pysähdyttiin syömään puolalaista kotiruokaa. Kari söi naudan poskea ja Annika nautaa rullan muodossa. Lisäksi ostettiin dumplingseja eli mykyjä, joissa oli ilmeisesti possua täytteenä. Oli todella maukkaat ja täyttävät annokset, täällä ei kyllä ravintoloissa nälkäkiukkuiseksi jää! Hintaa juomineen tällä oli n. 30e.

Kävimme matkalla katsomassa myös maailman korkeinta Paavi-patsasta (13m). Ei kannata mennä, Paavi tönöttää ihan keskellä ei mitään ja ei muutenkaan mitenkään erikoinen ollut. Lisäksi käytiin katsomassa Euroopan korkeinta puista rakennusta, 111 metriä korkeaa radiomastoa. Se oli kyllä ihan hienon näköinen. Harmittavasti olivat juuri fiksailemassa aluetta ja ei päästy ihan viereen rakennusta tutkimaan, vaan piti tyytyä katsomaan sitä 50 metrin päästä.

Hotelliin saavuttiin kuuden maissa. Respan täti puhui niukasti englantia, mutta osasi kuitenkin opastaa meidät oikeaan huoneeseen. Päästiin sisälle ja oltiin ihan että mitähän ihmettä, eihän tämä voi olla se huone mikä me buukattiin! Varattiin siis perus kahden hengen huone (71e), mutta saatiin sviitti jossa on erikseen eteinen, aula/oleskelutila, tilava kylpyhuone ja makuuhuone sekä iso parveke vuoristonäkymällä. Ei voitu millään uskoa tätä todeksi, joten äkkiä respaan selvittelemään, että mikä homma. Respasta kertoivat, että älkääpä huoliko, saitte paremman huoneen pienemmän hinnalla. No, pystymme elämään tämän asian kanssa. Enää ei harmita eilisen majoitushässäkkä, jota edelleen selvitellään…

Illalla käytiin syömässä hotellin alakerrassa. Karpapapa söi peuraburgerin ja Annika grillattua juustoa kera voiperunoiden. Molemmat oli kyllä tosi hyviä, mutta ihan ei kaikkia jaksettu syödä. Tämäkin syöminen maksoi n. 30 euroa juomineen kaikkineen. Saapa nähdä, mitähän jännää huomenna syödään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *