2. päivä – Viro, Latvia ja Liettua

Ei oltu aivan varmoja mihin aikaan pitää aamulla olla autolla, niin laitettiin herätys 5:15. Osa meistä heräsi 5:15 ja osa ei ollut nukkunut koko yönä, joten ”herääminen” oli siltä osin helppo. 5:30 kävi joku huikkaamassa hytin oven raosta, että hop hop autokannelle, 15 minuuttia aikaa. Kamat kasaan ja autolle.

Ulostautuminen laivasta meni sähäkästi kun laivan kapteeni katsoi, että tuossa on sen verran äkäisen näköinen rattiroope, että se ajelee ekana täältä pois. Tämä siitä huolimatta, että oltiin ihan keskellä autojonoa parkissa. Siitä parit äkäset R-D-R-D:t ja oltiin jo ulkona.

Aikaisesta lähdöstä johtuen aamupalana toimi ainoastaan Pepsodent, joten oli kova kiire päästä syömään ja autokin piti tankata. Löydettiin nopeasti Circle K -huoltamo, josta kävimme ostamassa pari leipää, kahvia ja vettä. Auto tankattiin myös (1.69e litra) täyteen, jotta päästään tykittämään kunnon siivu ilman turhia taukoja.

Ajettiin n. tunti ja Karbotshovi totes, että laivassa valvotun yön jälkeen meinaa väsyttää joten vaihdettiin kuskia. Annika tykitti kuin Nigel Mansell vuonna 1992 ja Viro selätettiin nopeasti. Latvian puolelle päästyämme käytiin pienellä tauolla ja otettiin Hesburgerista Bekona komplekts. Tietäjät tietää, miksi tämä pitää syödä Latviassa.

Latviakaan ei kauaa ottanut aikaa vaan sekin suoritettiin ilman suurempia mainintoja paikallisen poliisin arkistoissa. Maisemat näyttää aika samalta kuin Suomessa; metsää, peltoa, metsää, peltoa, lätäkkö, metsää jne. Eläimet on sentään vähän mielenkiintoisempia, bongattiin mäyriä, kettuja, haikaroita ja haukkoja.

Liikenne ei ole ollut niin kaoottista kuin ehkä joissain nössöblogeissa on annettu ymmärtää. Ei olla nähty kuin yksi tieltä suistunut rekka ja kymmenkunta hengenvaarallista ohitusta. Tiet on myös ihan hyvässä kunnossa, mutta huonontuneet koko ajan. Perus Suomi-turistiterveiset: bensa ollut halvimmillaan 1.4eugenia (Liettuassa), kalja alle euron ja ulkolämpötila (auton mittarin mukaan) about +30c.

Mietittiin meille poikkeuksellisen aikaisin (noin kello 14:00), että pitäisikö majoittua jo tälle päivää. Pistettiin auto parkkiin ja etsittiin sopivan etäisyyden päästä majapaikkoja. Oltiin jo etukäteen arvioitu, että Liettuaan Kaunakseen asti varmaan ajellaan ja tänne me loppujaan päädyttiin. Läydettiin 57 euron hintaan 40 neliön kämppä. Löytyy kaikki mitä vain voi tarvita, jopa pyykinpesukone, ja ikkunasta suorahko näkymä Lidliin, voiko parempaa toivoa? No ei voi ja sieltä Lidlistä käytiin hakemassa myös iltapala ja mahdollisesti aamupalatarvikkeita… sekä olutta.

Nyt sitten saadaan rauhassa tsillailla ja latailla omia akkuja ennen huomista invaasiota Puolaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *