13 päivä, epäonnen päivä (Day 13)

Päivä lähti käyntiin hieman tavanomaista hitaammin kahden matkalaisen venähtäneen illanvietin johdosta. Kasino kierroksilta ei käteen jäänyt mitään, mutta toisaalta ei sinne montaa kymmentä dollaria mennytkään. Kun olotilat alkoi vihdoin aamulla (päivällä) helpottamaan, lähdettiin jatkamaan matkaa. Tien päälle päästyämme suuntasimme kohti Boulder Cityn lentokenttää joka on noin 20 mailin päässä Las Vegasista. Pasin oli tarkoitus hypätä ulos täysin toimivasta lentokoneesta muutaman tuhannen metrin korkeudessa ja $200 hintaan saisi kauapanpäälle vielä laskuvarjon. Mainoksista poiketen paikalla olisi pitänyt olla jo aamu kahdeksalta, joten hyppy jäi tällä kertaa sitten suorittamatta.

Seuraavana kohteena listalla oli Hoover Dam (se iso pato). Perillä meitä odottikin varsin komea kokonaisuus niin maisemien kuin itse padonkin muodossa. Pato käytiin katsastamassa parista eri paikasta, padon yli ajettiin autolla ja käveltiin samoin kuin padon vieressä menevän sillan pystyi ylittämään kävelleen ja autolla. Padolle ajettaessa huomasimme varsin houkuttelevan tarjouksen helikopterilennätytksestä padolla ($29) ja tähän täytyi tarttua heti. Ilmaan ei päästy kuitenkaan tälläkään kertaa, koska Pasi nappasi silmäänsä roskan kopterin lähtöpaikalla. Yritimme itse poistaa roskaa silmästä veden avulla, mutta silmä ei tuntunut tokenevan millään. Retkikunnan vanhimman jäsenen kehoittamina päätimme lähteä sairaalaan.

Perillä selvisi, että olimme onnistuneet saamaan roskan pois jo ennen sairaalaa. Silmän pinnassa on kuitenkin muutama naarmu ja nyt pidetäänkin peukkuja ettei tule muita jälkiseuraamuksia. Sairaala oli samanlainen kuin meillä kotimaassa ainoana poikkeuksena hinta. $400 on minimi veloitus kun ovesta astuu sisään, mutta matkavakuutushan nämä korvaa. Tätä juttua kirjoittaessa (n. 18h tapauksen jälkeen) ei Pasin silmä ole vielä entisellään ja sitä ei tahdo pystyä pitämään auki. Silmä on kuitenkin paranemaan päin, mutta Pasi taitaa nähdä Grand Canyonin vain monona :(

Yöpymispaikka on tällä kertaa Arizonan puolella Historic Route 66:n varrella Motel 66:ssa. Huoneet ovat isot, jääkaappi löytyy, netti on ja telkkaristakin tulee ohjelmaa :D Unta yritti häiritä noin 15 minuutin välein hotellin ohi pyyhältävät tavarajunat (ovat muuten pitkiä!), mutta uni tuli pian pitkän päivän jälkeen.

3 thoughts on “13 päivä, epäonnen päivä (Day 13)”

  1. Jylhää ja karua seutua myös häikäisevän upeeta. Pasin silmälle pikaista paranemista. Hymyt on kohillaan?

  2. Komijaa. Itselle ei tule käytännössä koskaan matkakuumetta, mutta pakko oli eilen lueskella viimevuotisetkin vuodatuksenne… :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *